”Hvorfor vi skal giftes?
                                                   — Fordi vi elsker hinanden!

Den kirkelige vielse foretages af præsten i en kirke i nærværelse af mindst to vidner.

Prøvelsesattesten, som laves på www.borger.dk, er det juridiske grundlag for vielsen. Derfor er det yderst vigtigt at den af kommunen underskrevne prøvelsesattest som tilsendes i e-boksen aflevere den til præsten.

Præster kan ikke foretage vielse uden den.

En kirkelig velsignelse af borgerligt indgået ægteskab har samme ritual som den kirkelige vielse, variationen findes i forbønnen som bedes efter velsignelsen. En kopi af vielsesattesten afleveres til præsten.

Medlemskab af folkekirken er naturligvis en forudsætning.

En vielse og en kirkelig velsignelse af borgerligt indgået ægteskab er en velsignelse af to mennesker, som ønsker at leve livet sammen med hinanden.

Vielsen er en seriøs og højtidelig tilspørgsel og bryllupsfesten er en glædes fest til markering for omverden, at nu hører I sammen og vil tage ansvar og vise omsorg for hinanden.

I ethvert samliv kan det være godt med en overflod af Guds godhed, grænseløse kærlighed og nåde. Sådan velsigner Gud mennesket, og sådan velsigner han to til et kristent ægteskab, og det er da ikke de ringeste redskaber at få med sig i samlivet.

Gud give jer lykke og gode råd sin nådes lys jer tilsende.

Ring eller mail til præsten og book en dag og et tidspunkt for vielsen i kirkens kalender.

Godt at vide til planlægningen.

I Rorup Kirke kan der sidde 70 personer.

I Glim Kirke kan der sidde 175 personer.

Navneændring i forbindelse med vielse er gratis. Den foretages på www.borger.dk

Pyntning af kirken: kontakt graveren.